Sunday, July 31, 2011

BAYRAMİÇ TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ



Tohum kardeşliği ilk tohum takas şenliğine katıldı, bundan sonra da her tohum takas şenliğine katılacak:)


Bayramiç Yeniköy grubunun  organize ettiği şenlikte İstanbul, Bozcaada, Şile, Bayramiç ve civar köylerden gelen onlarca katılımcı ile tohumlarımızı takas ettik.


Türkiye'de henüz uygulanmasa da tohum satışı yasak, ama takas serbest! Tohum satışını engelleyen yasa ile ilgili internette bolca yazı bulabilirsiniz. Bu engelleyici yasalara rağmen geleneksel tohumlarımızı yaşatmayı başaracağız!


Emanetçiler Derneği, yine Bayramiç Yeniköy grubu, Toprakana grubu, Buğday Derneği ve niceleri biyoçeşitliliği öldürmeye yönelik tüm girişimleri engelleyemeye çalışıyor. Biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir yaşam ile ilgili benzer konular üzerinde de canla başla çalışıyor. Tohum takas şenlikleride hem bu gruplar ile üreticileri bir araya getirmesi hem de bilgi ve kaynak paylaşımı sağlaması açısından çok önemli. 


Bayramiç biyoçeşitlilik açısından çok zengin bir bölgeymiş, bunu ulaşımın zorluğundan da anlamak mümkün. Bu kirlenmemiş topraklar ve insanlarla tanışmak, aynı özlem ve hayalleri paylaştığımızı görmek, bir arada olmak çok ama çok umut vericiydi. 


Yerel ve geleneksel tohumlarımıza sahip çıkıyoruz, çıkacağız. Ve bunu hep birlikte yapacağız:)


Bayramiç'ten sadece tohum değil fideler de aldık... Elimiz dolu dönmek de heyecanımıza heyecan katıyor, İstanbul'da ilk fırsatta bir tohum takas şenliği düzenlemek için kolları sıvadık bile:))




2 comments:

  1. biz de haberdar olsak bu tohum takasından cok memnun oluruz :)

    ReplyDelete
  2. Değerli blog yöneticisi sitenizden çok memnun kaldık. İce blue waters olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    ReplyDelete