Havuçları üstten kesip, bir tabak içinde az ama devamlı suda bekletip, yaprakları yeniden yeşermeye başladığında saksıya ekebilirsiniz
Havuçlar toprağa girer girmez hızla yenidne büyümeye başlayacaklar...
Artık nerdeyse yemeye hazır hale gelmiş havuçlar....
Biberiye ve güvey feneri, nam-ı diğer altın çilek...biberiye çoğaltmak da çok kolay, kalınca bir dal kesip altına çentik atar toprağa
saplarsanız yüzde 90 tutacaktır. ektikten sonra hareket ettirmeyin, zira kökler çok hassas olacağından titreşime duyarlı ve dayanıksızdır.
Aldığınız ıspanakların yapraklarını yiyip, köküyle gömerek yeniden yetiştirebilirsiniz...
merhaba
ReplyDeleteyetiştirdiğimiz havucun tepesini mi kesiyoruz? yoksam pazardan aldığımızın mı?
yağmurlu güzel günler...
selamlar
ReplyDeletedışardan aldığınıza da güveniyorsanız, mesela yeterince lezzetliyse, her ikisi de olur.
sevgiler...
Yazmayi planladigim yaziyi neredeyse yazmissiniz :) Buna avokado ve ananas da eklenebilir. Avokadosu kocaman olan bir arkadasim var Almanya'da. Henuz meyve vermedi ama!
ReplyDeletePermablitz bahcesine de siyah havuc ekmistik. O da yasayamadi :(
avakado meyve vermesi için bir kaç tane ekmek gerekiyormuş...erkek, dişi aynı ağaçta bulunmadığı için. antalya'da denemiştik, tek ağaç olunca meyve vermiyor, ama bir kaç tane olunca çiftleşme gerçekleşmişti. görüşmek dileklerimle...
ReplyDeleteAyni yöntemi, zencefil, patates gibi kök bitkileri icin de kullanabilir miyiz? sevgiler
ReplyDeletezencefil ve patatesi direk toprağa ekebilirsiniz, üzerilerindeki minik yumrulardan çoğalıyor, hani nemlenince de filiz verir ya bazen...zencefil soğuk sevmiyor, isterseniz kışın topraktan çıkarıp baharda yeniden ekebilirsiniz.
ReplyDelete